Gpi De Gouwe bouwt, als gerenommeerd tankenbouwer, haar rvs tankproducten volgens de ontwerpcode van goed vakmanschap. Toch zien we in de markt de toenemende behoefte aan toetsbare ontwerpcodes.

Gpi De Gouwe beheerst de meest gangbare (Europese) codes voor zowel atmosferische tanks als voor druktanks. De gevolgen voor het ontwerp en gebruik van een installatie zijn sterk afhankelijk van onder meer de druk, het volume, het medium, etc.

Gpi De Gouwe is volledig op de hoogte van de PED-regelgeving en houdt daar ook rekening mee in haar adviezen.

las - kopie - staand

Ontwerpcodes:

  • EN14015: ontwerpcode welke gericht is op de wat grotere atmosferische opslagtanks met een vlakke bodem.
  • EN13445: ontwerpcode welke gericht is op tanks met een inwendige druk van >0,5 bar(g).
  • SEP: vertaald in het Nederlands: goed vakmanschap. Voor een gerenommeerde tankenbouwer als Altermij-De Gouwe een duidelijk begrip. Als basis voor de wanddikteberekeningen wordt vaak de wanddikteberekening van de EN13445 of EN14015 gebruikt. Op deze wijze kunnen we een sanitaire tank voor voedingsmiddelen (of andere toepassing) bouwen. De tank is kwalitatief hoogwaardig, voldoende stevig en prijstechnisch interessant. Er zijn echter leveranciers die goed vakmanschap anders vertalen. Dit is vaak te herkennen aan conische bodems die rechtstreeks (zonder omhaling) aan de romp worden gelast en een geringe wanddikte hebben (<3 mm).
  • KIWA: sinds december 2015 is ons bedrijf in het bezit van het KIWA-productcertificaat K88565/01. Met dit certificaat verklaart KIWA dat er een gerechtvaardigd vertrouwen bestaat dat Altermij-De Gouwe enkel- en dubbelwandige verticale cilindrische stalen opslagtanks tot 150 m³ produceert conform de volgens KIWA BRL-K756/02 vereiste kwaliteit.
  • PED: de PED is geen ontwerpcode maar Europese regelgeving voor tanks en leidingwerk waarbij de ontwerpdruk groter is dan 0,5 bar(g). De gevolgen voor het ontwerp en gebruik van een installatie zijn sterk afhankelijk van onder meer de druk, het volume, het medium etc. Altermij-De Gouwe is op de hoogte van de PED-regelgeving en houdt daar ook rekening mee in haar adviezen en producten.